sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Leipää tekemässä

Voiko olla miellyttävämmän näköistä kuvaa enää tämän jälkeen :D :D
Aloitin siis tästä. Viidennen päivä kohdalla purkin kantta raottaessa ilmaan leijaili niin ihastuttava tuoksu. Sitä voisi verrata varmaan johonkin kiljutehtaaseen :D.

Siivilöin rusinat siis viidennen päivän aamuna ja aloitin juuren tekemisen liotusliemestä. Ota rusinatkin talteen, sillä niistäkin voi tehdä uskomattoman herkullista leipää.

1.päivän aamu:
  • 120g rusinoiden liotuslientä
  • 120g vehnäjauhoja
Sekoita ja peitä kelmulla, jätä huoneenlämpöön.

1.päivän ilta:
  • 60g rusinoiden liotuslientä
  • 60g vehnäjauhoja
Sekoita ja peitä ja jätä huoneenlämpöön.

2.päivän aamu:
  • 60g rusnínoiden liotuslientä
  • 60g vehnäjauhoja
Sekoita ja peitä, mikäli juuri lähtenyt käymään laita jääkaappiin, jos ei jätä huoneenlämpöön.

3. päivän aamu
  • 60g rusinoiden liotuslientä
  • 60g vehnäjauhoja
Sekoita, peitä ja laita jääkaappiin.

Huomenna olisi 4.päivän aamu eli pääsen leipomaan....katsotaan, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään ja saan aloittaa alusta :)

Ja ohjeen bongasin Jauhot Suusssa-blogista ja pelkään pahoin, että leipäinnostus saattaa tarttua. Se on paha se. Sillä tuoretta leipää on vaikea vastustaa ja se sotii kuntokuuria vastaan...vaikeaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti...se bloggaajan suola ja sokeri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...